Tåbelig forskning

Tåbelig forskning

oktober 10, 2020 Uncategorized 0

Det er sære tider vi lever i og det kan undertiden være svært at finde skeerne til at skrive blogindlæg. jeg har bestemt været tavs et stykke tid men denne nyhed er for provokerende!

Autister har svært ved at få job, primært på grund af abelisme og fordomme, det ved vi allesammen godt. Det har Cornvell University så tænkt sig at gøre noget ved.

Det lyder jo sådan set meget godt. Det lyder også fint at de har modtaget et legat på 5 millioner $

Der hvor kæden falder af er at de har modtaget pengene for at “hjælpe de stakkels personer med autisme”. Tilsyneladende er der ikke en eneste autist involveret i projektet. Der er tilsyneladende nogen der er blevet spurgt til råds, men når man ser projekterne er der vist ingen der har lyttet til de tilspurgte.

Jeg ved slet ikke hvor jeg skal begynde eller slutte! Men jeg vil helt klart lægge mig op ad Neuroclastic bloggens indlæg. Det her projekt er udtænkt af neurotypiske forskere der tilsyneladende hader al autistisk adfærd. Deres mål er at omforme og undertrykke autister for at få dem til at fremstå så neurotypiske som muligt. Lige netop det der er så stressende og skadeligt samt giver de tårnhøje selvmordsrater som vi lever (eller rettere ikke lever) med.

Her er et eksempel på et projekt som forskerne synes lyder godt “a social robot for use in home environments to improve resilience and tolerance with job-related interruptions” altså et robotbaseret værktøj der skal forbedre resiliens og tolerance over for job-baserede afbrydelser.

Oversættelse

Autister

Skal

Bare

Tage

Sig

Sammen!

Som Neuroclastic siger så er det sensorisk gaslighting og trauma.

Er det virkelig det vi ønsker af autistisk forskning eller er det bare en flok neurotypiske forskere der (endnu en gang) udnytter autister og scorer pengene?

Hop ind hos Neuroclastic og læs deres anmeldelse af forskningsprojektet her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *