Læsestof

Der er efterhånden skrevet en del om autisme og ADHD. Noget af det godt andet knap så godt. Her præsenterer jeg en lille liste over nogle af de bøger eller andre ressourcer som jeg synes er anbefalelsesværdige. Jeg anbefaler IKKE bøger der anbefaler at kurere autisme men underholdende bøger eller bøger der handler om at leve med autisme/ADHD.

De fleste af dem er på engelsk. Der er ganske enkelt ikke skrevet så meget på dansk, dog er der nogle gode bøger som er oversat. Jeg er klar over at der er nogen der har problemer med at læse de engelske bøger, men har taget de med fordi der er så mange gode.

Bøger

På billedet ses Chris Bonellos bog der står lænet op af en grå kat.

Chris Bonnello: Underdogs.

En helt fantastisk men dystopisk historie om en flok specialeskole-unge som står med ansvaret for at redde et England overtaget af en gal rigmand, en videnskabsmand og deres klon-hær. Efterfølgeren er på trapperne og jeg glæder mig! Kun på engelsk.

NeuroTribes -The Legacy of Autism and How to Think Smarter About People Who Think Differently: Steve Silberman.

En bog der promoverer neurodiversitets tanken og plæderer for at autister ogås har ret til et værdigt liv. Her gennemgås også historien bag diagnosen autisme eller asperger. Bogen findes kun på engelsk.

Forsiden til bogen Aspergirls.

Aspergirls – styrke og handlekraft til kvinder og piger med Aspergers syndrom og autisme: Rudy Simone.

I bogen giver Rudy Simone, der selv har Aspergers, et væld af brugbare råd om venskab, parforhold, ægteskab og karriere – hun gennemgår privat- og arbejdslivet som pige og kvinde på autismespektret. Måske mere brugbar til børn end til voksne. Bogen findes på dansk.