Autistiske tanker: Corona (inde)lukket dag 2

Autistiske tanker: Corona (inde)lukket dag 2

marts 18, 2020 Autisme Uncategorized 0

Tanker om autisme og Corona-virus karantæne. Det er min mening at dele autistiske tanker i en svær tid. Som så meget andet i denne tid er dette indlæg let improviseret og broen bliver bygget mens jeg går over den.

Så sidder man der, eller rettere jeg sidder her og du sidder dér. Sammen men hver for sig som er blevet det nye mantra. Hvis man ikke er vant til at tilbringe dagene alene så kan det være svært. En af de ting der er vigtige er en vis form for struktur på dagen, især hvis der er børn i hjemmet.

Det er vigtigt at have nogle faste holdepunkter så dagen ikke bare ender i søndagssump. Herhjemme sætter vi vækkeuret og starter Sofaskolen kl. 8.30.

Sofaskolen tilbyder gratis virtuel undervisning i dansk og matematik til alle elever i grundskolen. Linket til Sofaskolen er her  

Når sofaskolen er slut så er det tid til en gåtur. Det er sundt at komme uden for i den friske luft og godt for os alle sammen at vi ikke skal sidde og kigge på hinanden 24/7. Dernæst er der andre aktiviteter f.eks pandekagebagning, live fra Randers Regnskov, spille musik osv. Kl. ca. 14 er det computerspilletid. Så er der aftensmad kl. 18 og sengetid kl. 21. Et dagsskema der slet ikke er detaljeret men det virker for os.

Hvis man vil have mere struktur så kan man lave et skema på papir eller på whiteboard. Der er masser af muligheder for at få inspiration på Pinterest.

Et eksempel på ikoner fra Picto Selector

Det er blandt andet her at autister har årevis af god erfaring. I årevis har vi alle undersøgt hvilke muligheder der virker for lige præcis os – nu er det så NTernes tur til at ønske struktur på dagen.

Hvis du mangler tips til et godt struktur system så ring til en autistisk ven.

Hvis du endnu ikke har en autistisk ven så find en hurtigst muligt. De aller fleste af os er faktisk søde og venlige og vil gerne hjælpe, især hvis det ikke indebærer at mødes på en støjende cafe sammen med en masse mennesker.

Disclaimer: Har du mødt én autist har du mødt én autist. Mine tanker dækker selvfølgelig mig, men omfatter ikke alle autister.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *