PDA profilen forklaret

PDA profilen forklaret

november 12, 2019 Autisme PDA 0

PDA* – Patological Demand Avoidance eller EDA* – Extreme Demand Avoidance er en ikke særlig kendt autistisk profil. På dansk bliver det ofte oversat til Ekstrem kravsafvisende adfærd.

EDA beskrives ofte som en tillægs tilstand til autisme og stærkt styret af angst. Imidlertid er det jo langt fra alle autister der har denne tilstand, lige meget hvor stressede eller angste de er. Envidere taler man i Danmark kun om børn. Tilsyneladende glemmer man helt at børn bliver voksne og de bliver ovenikøbet til voksne med EDA!

I Storbritannien har National Autistic Society netop opdateret deres hjemmeside der omhandler EDA. Og Se – der er en omtale af voksne med EDA! Det ses oftere og oftere at EDA beskrives som en profil der ikke kun er drevet af angst, men det er vel at mærke blandt voksne med EDA.

People with a PDA profile are driven to avoid everyday demands and expectations to an extreme extent. This demand avoidance is often (but according to some PDA adults, not always) accompanied by high levels of anxiety.

National Autistic Society

Lyt til de voksnes stemmer, for at vi kan gøre det bedre for den næste generation med EPA.

EDA kan være svær at have med at gøre, det indrømmer jeg gerne. De tiltag der normalt hjælper autistiske mennesker som f.eks lister og faste rutiner, ja det virker bare slet ikke! En liste kan opfattes som et krav og derfor bliver listen afvist. Det er en helt anden pædagogik der skal bruges og derfor er det netop så vigtigt at få en tidlig diagnose så den rigtige indlæring og skolegang kan igangsættes.

*Jeg bruger mest EDA men når jeg henviser til hvad andre skriver bruger jeg PDA.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *