En god barndom

En god barndom

september 13, 2019 Uncategorized 0

Jeg har fundet ud af at det ikke er så almindeligt at have haft en god og problemfri barndom når man er autist. Slet ikke hvis der er PDA (Ekstrem kravsafvisende adfærd) ind over.

For at udforske det område nærmere skrev jeg derfor en artikel sammen med Mikkel Rasmussen, speciallæge i psykiatri og formand for Psykiatri-Listen, Risskov.

Billede fra artiklen i Jyllands Posten
Billede fra artiklen i Jyllands Posten

Jeg skriver

” Hvad gjorde min barndom anderledes? Jeg tror, det primært skyldes min mor og mormor. Jeg voksede op i et hjem, hvor man accepterede menneskers særheder – også mine. Jeg har aldrig haft regler, ud over generelt at lade være med at genere andre mennesker. Ingen krav. Stort set alt, jeg fandt på, var bare accepteret og fantastisk, måske undtagen dengang jeg bar nyplukkede hindbær i min nye hvide T-shirt (den blev aldrig ren igen). “

Mikkel skriver

” Dette er psykiatriens største udfordring i en nøddeskal: At vi skal navigere i et samfundsklima, der ikke længere har tid eller villighed til at benytte ressourcer på at skabe plads til de, der er anderledes. Et gennemgående tema i Helle Jørgensbyes historie og mange andre historier, jeg har hørt, er, at behovet for tid til den enkelte og rummelighed for de menneskelige nuancer er altafgørende. Helle Jørgensbye beskriver netop, hvordan det gjorde, at hun i sit eget tempo kunne finde sin måde at være i livet på. “

Artiklen i sin helhed kan findes her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *